Aloe Vera bruksområdene er utallige

Aloe vera en tropisk plante i aloefamilien, og har blitt brukt i hudsammenheng i århundrer på grunn av sine lindrende og legende egenskaper. Den fungerer like godt i varmen som i kulden.

Dr. Greve Aloe med ren Aloe Vera

Det finnes rundt 300 forskjellige arter av planten som opprinnelig kommer fra Nord-Amerika, og dens kjøttfulle blader inneholder en klar væske som kommer til syne når de snittes over. Den fargeløse saften har et utall bruksmuligheter og virkeområder, og er like nyttig for huden sommer som vinter.

Tradisjonsrikt vidundermiddel

– Aloe vera skal ha vært brukt som skjønnhetsserum helt fra Kleopatras tid, forteller hud- og kroppsterapeut Pernille Burkhalter, som også er produktsjef hos Orkla.

– Det sies også at Kleopatra selv brukte Aloe vera som en antirynkekrem. Med sine lindrende, fuktighetsgivende og antibakterielle egenskaper er Aloe vera fortsatt stjernen i mange hudpleieprodukter.

På grunn av sine fuktighetsgivende, antiinflammatoriske og beroligende egenskaper passer planten perfekt som after sun, og til å lindre øm og rød hud som har vært for lenge i solen.

I østlig medisin brukes planten ofte som et middel mot eksem og andre hudinfeksjoner, og mange smører litt Aloe vera på hud som er nuppete og rød etter barbering. Den er også perfekt mot frostskader, munnsår og eksem – noen drikker til og med juice av veksten, som skal være spesielt bra for mage, tarm og fordøyelsessystemet. Bruksmulighetene er med andre ord mange, og produkter som inneholder Aloe vera er perfekt å anvende i sommermånedene, så vel som resten av året.

Fukt og pleie

– Til irritert hud som har fått for mye sol, anbefaler jeg å bruke lindrende produkter som gir masse fuktighet. Aloe vera er et supert til dette, sier Burkhalter.

Hun anbefaler Dr. Greves milde kroppsserie med ren Aloe vera, som virker både avkjølende og mykgjørende. Body lotion passer perfekt for å gjenoppbygge fuktighetsnivået i huden etter soling og hvis man er uheldig og har blitt rød/brent, kan man bruke 97% Aloe vera gel. Dusjgeléen i samme serie gjør kroppsvasken til en forfriskende affære.

For deg som er plaget med nupper i armhulen etter barbering kan roll on-deodoranten være en god idé å prøve. Den er fri for aluminium og har en lindrende effekt. Alle produktene i serien passer for hele familien.