Derfor trenger huden fuktighet

5 tips til hvordan du holder tørr hud i sjakk.

Pleiende produkter fra Dr.Greve

Tørr hud er verken pent eller særlig behagelig – den klør, sprekker opp og er plagsom til alle døgnets tider. Mange er særlig utsatt for tørr hud på vinteren, fordi kulde og tørr luft skaper ugunstige forhold for huden.

– Når huden mister sine naturlige lipider klarer den ikke lenger å binde fuktigheten like godt, og huden blir dermed dehydrert, sier produktsjef hos Lilleborg Pernille Burkhalter.

Burkhalter er utdannet hud- og kroppsterapeut, og forteller at tørr hud over tid blir både ru og sprukken når fuktighetstapet blir for stort.

– Klimaforhold som påvirker hudens evne til å binde fuktighet, kan forverre tørrheten. En kald vinter med varmt og tørt inneklima, varme lange dusjer og UV stråler er alle verstinger, sier hun.

Hudekspertens beste tips for frisk hud

På samme måte som vi forandrer garderoben vår om vinteren, bør hudpleierutinen skiftes ut deretter. Bruk litt ekstra tid på huden din i vinterhalvåret, og du vil bli belønnet med en myk hud som gløder av fuktighet og vitalitet.

Her er hudekspertens fem beste tips til en sunn, glødende og frisk hud:

  1. Vær nøye med å smøre huden hver eneste dag, og bruk en fuktighetskrem som er mild, binder fuktighet samt tilfører næring. Om vinteren kan du gjerne bytte ut fuktighetskremen du bruker om sommeren med en rikere variant.
  2. Bruk av hudpleie, som for eksempel er sterkt parfymert eller inneholder alkohol, er med på å tørke ut huden. Bruk milde produkter som er svakt parfymert eller helt frie for parfyme, og se etter produkter som er dermatologisk testet på sensitiv hud.
  3. For å holde tørr hud i sjakk anbefales det å unngå lange, varme dusjer, da varmt vann kan redusere hudens naturlige fettstoffer. Bytt gjerne ut dusjsåpen med en olje eller en mild og pleiende dusjgelé.
  4. Bruk lue, hansker og skjerf for å beskytte huden når du er ute i kaldt vær.
  5. Det anbefales også å unngå syntetiske klesplagg, og heller gå for naturprodukter som for eksempel ull og bomull. Naturlig materialer absorberer mer fuktighet enn plagg laget av syntetiske stoffer, som ikke lar huden puste på samme måte. Dette vil på sikt gjøre den både klam og fuktig, og på sikt også tørr og irritert.