Derfor kan huden reagere på parfyme

Og så enkelt håndterer du problemet.

Dr. Greve sensitiv pleier huden din

Velduftende såper, deodoranter, vaskemidler og hudkremer er produkter vi alle omgir oss med og bruker aktivt i hverdagen. Selv om det gir en deilig duft, er det mange som reagerer negativt på parfyme.

Irriterende kjemikalier

Intoleranse mot parfyme kan deles inn i to hovedgrupper; kontaktallergi og duftoverfølsomhet. Begge reaksjonene kan opptre med en gang, men kan også komme snikende ettersom produktet får virke på huden.

Kontaktallergi kan fremkalle plager som kløe og utslett, som hos noen også utvikler seg til eksem, nupper og ubehagelige vabler i huden. Mange beskriver følelsen som en svie på linje med den man får når man brenner seg på brennesle eller brennmanet.

Ved duftoverfølsomhet er det vanlig å oppleve kløe i både hals og nese, så vel som rennende øyne og tett hode.

Lytt til huden

– Produkter med et høyt parfymenivå kan være med på å tørke ut huden, og en hud som lever i et nordisk klima vil ofte være sensitiv og derfor mer tilbøyelig for parfymereaksjoner, sier Pernille Burkhalter, produktsjef hos Lilleborg.

Hun understreker at både sensitiv og normal hud kan oppleve ubehag i forbindelse med kroppsprodukter som inneholder mye parfyme, og anbefaler alle som har opplevd å reagere på parfymerte såper og kremer om å benytte seg av milde produkter helt uten parfyme.

Parfymefri produkt-serie

Dr. Greve Sensitiv-serie er spesielt utviklet for ekstra tørr og sensitiv hud, som ofte trenger ekstra pleie, sier Pernille.

Hun anbefaler å tilføre den sarte vinterhuden rikelig med næring, for eksempel i form av Dr. Greve Sensitiv Bodylotion. Kremens fuktighetsgivende egenskaper og innhold av mykgjørende Shea smør gir ekstra pleie til tørr hud, og etterlater den myk, smidig og vital. Kremen trekker lett inn i huden, og er spesielt utviklet for hud som oppholder seg i nordisk klima.

Det kan også være en god idé å bytte ut dusjsåpen med en variant beregnet på hud som blir lett irritert – Dr. Greve Sensitiv dusjgelé er pH-balansert, såpefri og dermatologisk testet på sensitiv hud.

Prøv også en deodorant uten parfyme som et mildere alternativ for huden. Dr. Greve Sensitiv Anitpersirant gir 48 timers beskyttelse.