Hudpleie – trinn for trinn

For at hudpleieproduktene skal virke optimalt er det ikke det samme når de påføres huden. Overordnet fungerer det slik: Rent, spesialpleie, fukt så beskyttelse, men under hver kategori hører det ofte flere produkter med.

Hudpleie – trinn for trinn

Denne listen er ikke laget for å fortelle deg at du må bruke alle produktene – for det er ikke sikkert du engang har behov for dem, men den gir en oversikt over når de ulike produktene skal brukes.

1. Rens

Å rense huden er viktig uansett hvilken hudtype du har. Spesielt er det viktig om kvelden før du skal få skjønnhetssøvnen din. Optimal rens av huden innebærer at du fjerner sminken, med for eksempel ansiktsservietter, for så å rense grundigere. Micellar rensevann 3-i-1 renser huden, fjerner sminke og gir fuktighet, alt i ett enkelt trinn.

rense huden med Dr Greve Ansikt

2. Peeling

Neste trinn består av å fjerne døde hudceller. Her kan du enten bruke en mekanisk peeling med korn som kan vaskes av eller kjemisk peeling som blir sittende på huden og gir mer effekt. Hvilken type peeling og hvor ofte du bør eksfoliere hudtypen din kan du rådføre deg med en kosmetolog om.

3. Serum

Dette punktet hører hjemme under kategorien “spesialpleie”. Serum kan du velge etter hvilket problem du har med huden. Det kan være rødhet, misfarging eller rynker. Et serum bruker lengre tid på å trenge inn i huden enn en hudkrem, og bør derfor påføres først.

4. Olje

Med mindre du har veldig tørr hud er det unødvendig å bruke både serum og olje. Noen hudtyper, som for eksempel sensitiv eller fet hud, tåler ikke fete oljer. Er du usikker på hva som fungerer best for huden din kan du få utført en analyse av en kosmetolog. Olje skal uansett på etter serum.

5. Øyekrem

Huden under øynene er tynn og sart, og trenger derfor rikelig med fuktighet. Å pleie huden riktig kan det bidra til å forebygge fine linjer og mørke ringer under øyne. Ettersom dette er et såpass sensitivt område inneholder de fleste øyekremer ingen eller veldig lite parfyme.

6. Dagkrem

Har du tørr hud som trenger mye fuktighet vil en dagkrem kunne dekke behovet og beskytten huden. Dr Greve Dagkrem er spesielt utviklet for nordiske forhold og inneholder vitamin A for beskyttelse. Den kan anvendes daglig etter rengjøring av ansikt og hals, og er velegnet under sminke.

7. Solkrem

Solbeskyttelse er et viktig punkt mange ofte glemmer i den daglige rutinen sin, men det er faktisk en av de viktigste tingene du gjør. Avslutt alltid hudpleierutinene din med solkrem – før du sminker deg.