Sliter du med tørre knoker og sprukne hender?

Da har du ikke smurt deg godt nok.

Dr. Greve Håndkrem for vakre hender

Isende vinterluft og en lang kuldesesong kan gjøre hendene tørre, såre og ru som sandpapir. Kjenner du deg igjen? Tørre hender er ubehagelig – men kan heldigvis forhindres med noen enkle grep.

Både den kalde luften årstiden bringer, og generelt store temperatursvingninger, gjør at huden mister både fett og fuktighet. Det er dette som gir den ru, tørre og noen ganger flassende overflaten, som også gjør at huden på hendene føles stramme.

Utsatt kroppsdel

Selv om du kanskje ikke tenker over det til daglig, er det hendene som tar støyten i hverdagslige gjøremål.

– Hendene våre skal tåle mye, de er konstant eksponert for vær og vind, og de vaskes oftere enn andre deler av kroppen. Derfor blir de gjerne tørrere enn den øvrige huden, og det er også her vi ser aldringstegn først, sier Pernille Burkhalter, produktsjef hos Lilleborg.

– Om vinteren, hvor vi går fra iskaldt uteklima til varmt og tørt inneklima, kan hendene våre bli ekstra tørre og irriterte – spesielt kombinert med mye håndvask.

Hun understreker viktigheten av å pleie huden på hendene på lik linje med den vi har i ansiktet, som også trenger ekstra stell når kulda setter inn. Tørre hender som aldri pleies har dessuten større sjanse til å få synlige aldringstegn og grovere hud med tiden.

Tips til myke hender

Et råd tips er å ikke overdrive verken dusjing eller vasking av hendene. Dette stripper huden for dens naturlige oljer og fettstoffer, og varmt vann vil gjøre vondt verre.

Pernille anbefaler alle å anvende en mild håndsåpe helt uten parfyme, eller en som er mildt parfymert. Bruk hansker, votter eller vanter for å beskytte hendene mot kulden, og prøv å ha de på så mye som mulig når du befinner deg utendørs.

– I tillegg er det veldig lurt å smøre hendene hver gang du har vasket dem, helst med en rik og pleiende håndkrem.

– Vil du styrke neglene og få silkemyke hender anbefaler jeg å bruke Dr. Greve Håndkrem. Den inneholder provitamin B som gir inntil 40 prosent sterkere negler, og er et av mine absolutte favorittprodukter, avslutter hun.